Tisztelt Balmazújvárosiak!
Kedves Bánlakosiak!
 
41 éves vagyok, születésem óta Balmazújvároson élek. Az általános iskolai éveimet a Kalmár Zoltán Általános Iskola sport tagozatos tanulójaként a Bánlakon töltöttem. 2002-ben Debrecenben, a Brassai Sámuel Műszaki Középiskolában szereztem technikusi képesítést, majd 2008-ban a Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai karán műszaki menedzserként végeztem.
 
Életem során több területen is dolgoztam. Voltam minőségellenőr, raktáros, területi képviselő, sofőr, foglalkoztam nádtetőfedéssel, de a Parlament falai között is tevékenykedtem.
 
Ifjú korom óta érdekel hazám sorsa, a közélet és a politika. Lassan 15 éve képviselem a balmazújvárosiak érdekeit, 2010-től vagyok városunk önkormányzati képviselője, ebben a ciklusban pedig alpolgármestere. 2014 óta a vármegyei közgyűlés Jobbik-frakcióját vezetem, de 2020-ban, szakítva a pártpolitikával, kiléptem az irányt tévesztett Jobbik Magyarországért Mozgalomból. A Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzatnál jelenleg a pénzügyi bizottság elnöke vagyok.
Az elmúlt 5 esztendő során megkezdett munkát szeretném tovább vinni a jövőben is. Tehát a folytatáshoz kérem a bánlakosiak, illetve a balmazújvárosiak támogatását.
Továbbra is vallom, hogy a helyi polgárok képviselőjének lenni nem cím, rang vagy poszt, hanem szolgálat. Hazafias és nemzeti érzelmű emberként fontos és elengedhetetlen számomra az átlátható, korrupciómentes és tisztakezű politizálás, városmenedzselés. Ugyanakkor városunk képviselő-testületének mostani helyzetét látva, nem engedhetjük meg azt, hogy a pártpolitika és a „központi akarat” Balmazújváros érdeke elé helyezze magát.

Nagyon fontos lenne az, hogy immár „fékek” és „blokkolás” nélkül tudja végezni a munkáját az újonnan felálló testület. A város ülésterme nem lehet a szándékos kötekedés, a szint alatti fecsegés és a parttalan viszály színtere. Vissza kell oda térnie az építő, tiszteleten és intelligencián alapuló kommunikációnak, hogy egy fejlődő, ugyanakkor nyugodt és élhető települést teremtsünk. Az elmúlt időszakban a település, a körzet, a Bánlak lakosai kerestek, kereshettek meg a problémáikkal, most én kérem a segítségüket, aktivitásukat a folytatáshoz.

Kérem, hogy június 9-én támogasson szavazatával, hogy folytathassuk a megkezdett munkát és tudjunk tenni, közösen Balmazújvárosért!
Tisztelettel:
Demeter Pál
Felső