Tisztelt Balmazújvárosi Lakosok!
 
Valószínűleg már sokan tudják, milyen méltatlan helyzetben vannak az önkormányzati intézményi dolgozóink: június óta nem kapták meg a fizetésüket.
De ugyanígy nem kapták meg járandóságukat a szociális ellátásokban (Gyes, Gyed, stb.) részesülők sem, hiszen az önkormányzatunk kifizetőhely is.
Aki követi az eseményeket, az tisztában van azzal is, hogy jelenleg a hatóságok törvénytelen packázásának vagyunk elszenvedői.
 
Azt viszont már nem mindenki tudja, hogy nem csak a fizetések elmaradása a probléma. Nem csak a dolgozókat érinti a város hatóságok általi fizetésképtelenségben tartása.
 
Ha továbbra sem utalják a várost megillető pénzeket, sorban jönnek a következmények:
  • tömeges dolgozói felmondások várhatóak
  • működésképtelenné válhatnak az óvodák, bölcsődék, az idősotthon, a hivatal nem csak a létszámhiány, de a felgyülemlő rezsitartozások miatt is
  • az intézményekben kikapcsolhatják az áramot, az internetet, emiatt is beállhat a működésképtelenség
  • megbénulhat a hivatali ügyintézés (temetési, házassági ügyintézés, stb.)
  • veszélybe kerül az orvosi ellátás, hiszen már a szakrendelések is az önkormányzaton keresztül kapnák a pénzt a működésre július 1-től
Ezek a következmények már mindenkit érinteni fognak.
 
Az intézményi dolgozók körében megkezdődött az aláírásgyűjtés egy petícióhoz, ami a hivatalos szerveknek lesz átadva jövő hét elején.
Mi pedig a Közösen Balmazújvárosért Egyesülettel ehhez csatlakozva, támogatói aláírásgyűjtést szervezünk 1-jétől.

“Aláírásommal támogatom a Balmazújváros Város Önkormányzatának, intézményeinek dolgozói által indított petíciót, melyben kérik az illetékes minisztériumtól többhavi elmaradt bérük mielőbbi rendezését. Balmazújvárosi lakosként kérésemet fejezem ki a minisztérium felé, hogy biztosítsák a városnak járó állami támogatás folyósítását. Biztosítsák, hogy működhessenek az óvodáink, bölcsődéink, az egészségügyi ellátásunk, az idősotthonunk, a hivatalunk. Tegyék lehetővé, hogy a szociális ellátásokban részesülők is megkaphassák jogos járandóságukat.”

 
Az összegyűlt aláírásokat a dolgozói petícióval együtt juttatjuk el az illetékesekhez.

Várjuk azok jelentkezését, akik segítenének az aláírásgyűjtésben!

Csak pár napunk van rá jövő hét elejéig, hogy minél több aláírást összegyűjtsünk.
Letölthető, kinyomtatható aláírásgyűjtő lapot tudunk adni, illetve lesz kinyomtatva is.
  • Ha csak a saját lakókörnyezetében, utcájában megy végig az aláírásgyűjtővel, már az is óriási segítség!
  • Vasárnap kint leszünk a piacon, ott is gyűjtünk.
  • Olyanok jelentkezését is várjuk, aki ki tudna menni gyűjteni egyéb napokon bármikor, bármennyi időre a forgalmasabb helyekre (állomás, orvosi rendelő, posta, központ, fürdő, stb.).
Kérünk mindenkit, aki akár csak 1 órára, egy fél órára tud segíteni, tegye meg!
Fogjunk össze, egyebet jelenleg nem tudunk már tenni, de amit tudunk, azt meg kell tenni!
Mindannyiunk érdekében.

FONTOS! Az aláírásgyűjtő ív kétoldalas, kétoldalasan kell a lapot kinyomtatni, a hátulján az adatkezelési tájékoztatónak ott kell lennie.

Felső